Jack of all trades, master of none

‘Manusje van alles, meester in niets’, zou mijn eerste ruwe vertaling luiden. Het is een aardige omschrijving van de situatie waarin ik me tot mijn eigen verbazing en onuitsprekelijk genoegen bevind: die van eenmansuitgever. Zo liep ik afgelopen zondag 11 juni als Hoofd Buitendienst en Hoofd Promotie van averechtse uitgeverij Datsenraaps de 10 km-versie van de Letterenloop. Het prachtige parcours voerde ons dit jaar onder meer over het terrein van openluchttheater Caprera, waar het Haarlems Straatorkest de lopers muzikaal moed inblies.

Het was zondag 11 juni al vroeg in de ochtend behoorlijk warm. Het door Henk Tijbosch vormgegeven opschrift op de rugzijde van mijn t-shirt, MIJN BOEK LOOPT BETER, bood me gelukkig alle ruimte, of liever gezegd: dwong mij, om het kalm aan te doen teneinde deze tekst bij de toeschouwers te laten bezinken. Dat lukte over het algemeen goed, al hoorde ik iemand op een gegeven moment zeggen: ‘Mijn broek loopt beter, waar slaat dat nou op?’

Toen ik na ruim een uur sukkeldraven* weer terug was op de ijsbaan aan de Kleverlaan, was ik nog zo fris als een hoentje, wat mogelijk mede toe te schrijven viel aan de ferme slokken lauw getrokken yerba mate orgánica die ik kort voor de start tot me had genomen. Op het binnenterrein prijkte fier het door vriendin-uitzendkracht Marieke met toestemming van de organisatie opgestelde banier van de eerste Datsenraaps-uitgave: Niet voor één gat te vangen. Als ze Greet had geheten was het een Meet & Greet met de schrijver geweest.

* sukkeldraven = joggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *